Sunsystem vakumski cijevni kolektor VTC

 

LUK_garancija

[tx_button style=”default” text=”Solarno grijanje je pametan način da smanjite svoje mjesečne troškove za grijanje vode i pomognete smanjenju emisije ugljičnog-dioksida. Solarno grijanje vode je najisplativiji način za dobijanje tople vode, jer koristi energiju sunca. Sunce je odgovorno za sav život na Zemlji i generira ogromnu količinu čiste, obnovljive energije. Ako bolje iskoristimo ovu besplatnu energiju, smanjit ćemo našu zavisnost od fosilnih goriva. Solarno znači zeleno!” url=”” color=”#dd3333” textcolor=”#ffffff” target=”self”]

 

Dizajnirani su za grijanje vode i podršku grijanju prostora. Odlikuju ih izuzetan dizajn, profesionalna izrada, vrhunski kvalitet i visok prinos energije, kao i njihov odličan odnos cijene i performanse. Visoko kvalitetan materijal otporan na koroziju osigurava nesmetano funkcionisanje tokom dugog vijeka trajanja. Heat Pipe tehnologija, odlična izolacija i maksimalno korištenje sunčevog zračenja osiguravaju isplativo rješenje za solarne instalacije.

Share this product


Notice: Undefined offset: 0 in /home/httpd/docs/lukftp/wordpress/wp-content/themes/luk/functions.php on line 228

Notice: Undefined variable: html in /home/httpd/docs/lukftp/wordpress/wp-content/themes/luk/functions.php on line 242

[tx_row]
[tx_column size=”1/2”]

Karakteristike Sunsystem Vakuumski cijevni kolektor VTC

• Vodootporna i lagana konstrukcija u različitim modifikacijama za montažu na ravan krov, kosi krov i fasade
• Cijevi od borosilikatnog stakla
• Selektivni premaz za efikasnu apsorpciju sunčeve svjetlosti
• Visoko efikasna izolacija cjevnih priključaka
• Ploče za prijenos toplote otporne na visoke temperaturne promjene
• Heat Pipe TU 1 – sistem cijevi je proizveden sa minimalnim brojem varova za savršeno brtvljenje i smanjenje depozita akumulacionih mogućnosti
• Ulazne i izlazne cijevi se mogu montirati sa lijeve ili desne strane razdjelnika. Ovisno o položaju lokacije ulazna cijev senzora je takođe stavljena na desnu ili lijevu stranu.
• Otpornost na vjetar, tuču, snijeg.
• Certifikati i testovi:
– Toplotni test
– Test na tuču
DIN EN 12975: 2006-06 Solar Keymark

[/tx_column]
[tx_column size=”1/2”]

Tehnologija grijača cijevi Heat Pipe

Tehnologija grijaćih cijevi je jedinjenje od dvije koncentrične staklene cijevi sa evakuiranim prostorom između njih. Površina unutarnjih cijevi je pokrivena sa selektivnim premazom koji omogućava maksimalnu apsorbciju sunčeve svjetlosti i visoko efikasne performanse. Kroz centar grijače cijevi vodi šuplja bakrena cijev u kojoj počinje proces isparavanja tekućine i koja prenosi toplinu na vrh cijevi, a zatim je oslobađa u kolektor cijevi za zagrijavanje izmjenjivača toplote unutra. Proces se ponavlja iznova i iznova.

[/tx_column]
[/tx_row]

[tx_row]
[tx_column size=”1/2”]sunsystem-vtc[/tx_column]
[tx_column size=”1/2”]

 

1. Razdjelnik
2. Izolacija visoke efikasnosti
3. Sabirnik cijevi
4. Cijev sa selektivnim premazom
5. Vrsta grijače cijevi Heat Pipe TU1
6. Ulaz / izlaz
7. Priključak za senzor
8. Držač cijevi

[/tx_column]
[/tx_row]

 

[tx_row]
[tx_column size=”1/2”]

Visoko učinkoviti materijali

Bakar je nezamjenjiv kada je u pitanju prenos topline. Sistem bakarnih cijevi osigurava visoku efikasnost i pouzdanost. Zaštitno solarno staklo – zbog svog prizmatskog uzorka hvata čak i indirektne sunčeve zrake i šalje ih ravno na apsorber. S malim udjelom željeza u staklu ima višu stopu transmisije energije nego obično staklo, sa solarnom transmisijskom vrijednosti Tsol=90,7%. Aluminijsko kućište je dizajnirano tako da može podnijeti teške uvjete vanjske okoline i osigurati dugovječnost proizvoda. Dizajn okvira omogućava laku montažu i višestruke mogućnosti montiranja. Lijepog je izgleda i izrađuje se u dvije boje.

Opcije za montažu

Mogućnost montaže na ravan ili kosi krov.

[/tx_column]
[tx_column size=”1/2”]

Dva u jednom

PV ćelijama treba solarna energija za proizvodnju električne energije u svom maksimalnom kapacitetu, međutim oni zahtijevaju nisku temperaturu kako bi efikasno radili. Pošto se takvi uslovi rijetko javljaju u prirodi, redovni PV moduli su rijetko maksimalno iskorišteni. Veća iskorištenost je obično moguća u toplim periodima. Samo 15-20% od zračenja koje pada na površinu modula se koristi za proizvodnju električne energije, a preostala energija se pojavljuje u obliku prenosive toplote. Višak toplote iz ćelija se koristi za proizvodnju tople vode.

Polikristalni premaz

Solarne ćelije pretvaraju sunčevu svjetlost direktno u električnu energiju. Ovaj proces pretvaranja svjetlosti u električnu energiju (napon) se zove fotonaponski (PV) efekat. Solarne ćelije se obično kombinuju u module i broj ovih modula može se instalirati u nizovima. Polikristalne (ili više kristalne) ćelije bazirane na solarnim modulima su sada najpopularniji izbor.

[/tx_column]
[/tx_row]

Proizvođač

Sunsystem


Notice: Undefined offset: 0 in /home/httpd/docs/lukftp/wordpress/wp-content/themes/luk/functions.php on line 339