Vaillant konvektor eloMENT VER

Nova generacija Vaillantovih sobnih grijalica eloMENT – VER pruža jednostavan način temperiranja i zagrijavanja prostorija koje je potrebno periodično zagrijati (kuhinja, manja stambena prostorija, kupaonica, garaža i sl.).

  • zagrijavanje zraka na načelu konvekcije, bez ventilatora
  • zidna montaža
  • bešuman rad
  • ravnomjerna i niža izlazna temperatura toplog zraka
  • integrirani digitalni termostat s pozadinskim osvijetljenjem, zaštitom od smrzavanja (7 °C) te mogućnošću vremenskog programiranja (timer)
  • „komfor“ režim rada: preddefinirana sobna temperatura od 21 °C u periodu 08:00 do 22:00
  • „noć“ režim rada: preddefinirana sobna temperatura od 18 °C u periodu od 22:00 do 08:00
  • pet različitih učinaka: 0,75 kW do 2,5 kW
Šifra: eloMENT_VER Kategorije: , ,

Share this product

Električna sobna grijalica
Električne sobne grijalice eloMENT VER rade na načelu prirodnog strujanja zraka (konvekcije). Mogu se koristiti za zagrijavanje kupaonica, garaža i svih stambenih prostorija. Grijalice posjeduju zaštitu protiv prskajuće vode (IP24). Zrakoispusne rešetke su smještene u razini prednje stranice, tako da ima dovoljno prostora između toplog zraka i zida odnosno zavjesa, čime se izbjegava onečišćenje istih. Ravnomjerna i niža izlazna temperatura toplog zraka pruža ujedno veću udobnost korisniku. Pomoću integiranog digitalnog termostata s pozadninskim osvijetljenjem moguća je regulacija temperature u rasponu od 5 do 30 C, u zadanim vremenskim intervalima. Dodatno, korisniku je na raspolaganju zaštita od smrzavanja, zaštita od otvorenog prozora te unaprijed definiranim radni režimi “noć” ili dan”.

Princip rada

Kućište grijalice s donje i gornje strane ima rešetke za ulaz, odnosno izlaz zraka. Zrak se zagrijava na načelu konvekcije zraka, bez ventilatora. Hladan zrak ulazi s donje strane grijalice, prelazi preko grijača i potom izlazi topao kroz rešetke na gornjoj strani grijalice.
Rešetke su smještene u razini prednje stranice, tako da ima dovoljno prostora između toplog zraka i zida, čime se izbjegava njegovo onečišćenje. Ravnomjerna i niža izlazna temperatura toplog zraka pruža korisniku veću udobnost.

Sigurnost

Električna grijalica eloMENT VER posjeduje zaštitu od prskajuće vode IP24. Na taj način Vaillant korisniku pruža najveću moguću sigurnost, bilo da je riječ o dječjoj igri s tušem u kupaonici ili o eventualnoj grešci u utičnici, kada je iz bilo kojeg razloga prekinut zaštitni vod. Dodatno, tu je i detektor otvorenog prozora koji će u slučaju otvorenog prozora automatski prebaciti režim rada u „zaštita od smrzavanja“.