Vaillant plinski aparat ecoTEC VUW INT

Nova generacija visokoefikasnih kondenzacijskih zidnih plinskih uređaja ecoTEC plus zadovoljit će svaki ugradbeni zahtjev s obzirom na raspon učinka (12 do 120 kW), veliku fleksibilnost kod instalacije, te opsežan originalni pribor. Zahvaljujući Aqua-kondens sistemu kondenzacijski efekt neće biti korišten samo kod grijanja već i kod pripreme potrošne tople vode.

Share this product

Što odlikuje kondenzacionu tehnologiju ?

Primjenom kondenzacione tehnologije moguće je ostvariti i do 17% uštede troškova grijanja u odnosu na konvencionalnu tehnologiju. Pored osnovne toplotne moći gasa, zahvaljujući posebnom izmjenjivaču toplote od plemenitog čelika, koristi se dodatno i toplota vodene pare iz dimnih gasova. Tokom kondenzacionog procesa vodena para se hladi i pretvara u vodu i pri tom oslobađa dodatnu energiju. Kod konvencionalnih uređaja vodena para se neiskorišćeno gubi odvođenjem kroz dimovodnu cijev. Zato govorimo o kondenzacionoj tehnologiji i izuzetno visokom stepenu iskorištenja od 110%. Kondenzacioni uređaji ujedno štite okolinu niskom emisijom štetnih gasova što je u skladu sa sve razvijenijom ekološkom sviješću, ali i svjetskim zahtjevima i normama.

Kondenzacijski kombinirani plinski bojler

Kondenzacijski kombinirani plinski uređaj ecoTEC plus VUW, popularno zvan plinski kombinirani bojler, namijenjen je za zagrijavanje prostora, te pripremu potrošne tople vode.

Serija “plus” ovoga uređaja nadogradnja je serije “pro” za složenije zahtjeve sa širim rasponom učinka. Vrhunska kondenzacijska tehnologija sa potpisom „Made in Germany“ objedinjuje pouzdanost i kvalitetu s prepoznatljivim Vaillant dizajnom, te jednostavnošću rukovanja. Zahvaljujući tzv. „ELGA“ funkciji, proces izgaranja je konstantno nadziran i kontroliran. Ukoliko je odstupanje veće od dozvoljenog, elektronika će samostalno korigirati dotok zraka ili plina, te na taj način osigurati maksimalni stepen efikasnosti.

ecoTEC plus kombinirani uređaji dostupni su u izvedbi od 20 kW do 30 kW. Zahvaljujući integriranom sekundarnom izmjenjivaču od 19 lamela, uređaj osim na grijanju može raditi i na pripremi potrošne tople vode. Bitno je naglasiti da zahvaljujući „Aqua Power Plus“ funkciji uređaj radi sa dodatnom snagom od 21% kod pripreme tople vode što u prijevodu znači još veći komfor.

ecoTEC plus 12 do 35 kW: nadogradnja serije „pro“ za složenije zahtjeve zahvaljujući povećanom komforu potrošne tople vode kod tzv. „kombi“ uređaja, metalnim vratašcima na upravljačkoj ploči, osvjetljenom tekstualnom zaslonu, te „ELGA“ funkciji (automatski nadzor, te mogućnost korekcije procesa izgaranja).

ecoTEC plus 46 i 65 kW: odlikuje se visokokvalitetnim izmjenjivačem topline, te zahvaljujući robusnosti idealan je kod rekonstrukcije postojećih kotlovnica polu-industrijskog segmenta. Vrhunska kondenzacijska tehnologija objedinjuje pouzdanost i kvalitetu s prepoznatljivim Vaillant dizajnom, te jednostavnošću rukovanja.

ecoTEC plus 80 do 120 kW: iako je riječ o proširenju postojeće palete proizvoda ecoTEC plus, koncepcijski je riječ o drugačijem uređaju s posebno konstruiranim izmjenjivačem topline od plemenitog čelika kako bi se osigurala veća količina vode u sistemu grijanja.

Aqua-Power-Plus za optimalnu temperaturu tople vode

Osiguravanje dovoljne količine tople vode zahtijeva od uređaja za grijanje veći kapacitet nego što je potreban za grijanje. Zbog toga se često ugrađuje uređaj većeg učinka. Kao odgovor na ovo dizajniran je Aqua-Power-Plus sistem koji daje čak 21% veći kapacitet tijekom vršne potrošnje tople vode. To znači da možete uživati u optimalnoj količini tople vode s manjim učinkom uređaja za grijanje. Ovo može pomoći u smanjenju vašeg računa, kao i u očuvanju okoliša.

AquaComfort Plus sistem za optimalnu opskrbu toplom vodom

Vaillantov kombinirani uređaj za grijanje i toplu vodu s ugrađenim AquaComfort Plus sistemom pohranjuje dodatnu količinu tople vode koja je spremna kada vam zatreba. Dakle, bez obzira na to da li se kupate ili tuširate, možete imati povjerenja da će naš kombinirani bojler osigurati toplu vodu koja je zagrijana na stalnu temperaturu – bez potrebe za čekanjem!

Termokompaktni modul s ELGA funkcijom

Nova generacija ecoTEC plus uređaja odlikuje se tzv. „ELGA“ funkcijom. Riječ je o osjetniku koji daje elektronici uređaja podatak kakva je smjesa zraka i plina potrebna za izgaranje. Ukoliko je odstupanje veće od dozvoljenog, elektronika će odraditi korekciju volumena zraka putem modulacije ventilatora ili putem količine plina preko plinske armature. Automatskom korekcijom procesa izgaranja postignut je još veći stepen efikasnosti.

Do 720 kW učinka u nekoliko koraka

Kaskadnim povezivanjem maksimalno šest ecoTEC uređaja (120 kW) moguće je postići maksimalni učinak od 720 kW. U ponudi je originalni pribor koji ovakvu instalaciju čini vrlo jednostavnom, a uključuje samostojeće nosače (ako se montaža ne vrši na zid), zajedničke cijevi polaznog i povratnog voda grijanja, te zajedničku plinsku cijev. Sama hidraulička integracija uređaja je također jednostavna s obzirom na veliku količinu kotlovske vode od 24 litre. Primarni krug sistema završava s Vaillantovom hidrauličkom skretnicom ili pločastim izmjenjivačem topline. Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama, te maksimalnoj težini uređaja od 90 kg (120 kW), transport, te postavljanje uređaja su vrlo jednostavni.

Jednostavno instaliranje i rukovanje

Dijagnostički sistem uređaja opremljen je programom „Pomoć prilikom instaliranja“ kako bi se prilikom puštanja u rad namjestili svi relevantni parametri uz niz „sigurnosnih funkcija“, te kako bi se osigurao besprijekoran rad. Korisnički meni na upravljačkoj ploči vrlo je jednostavno, te se kompletna dijagnostika vrši putem četiri tipke te velikog LC tekstualnog zaslona.

Proizvođač

Vaillant

Snaga uređaja

11kW, 19kW, 20kW, 24kW, 25kW, 30kW