Vaillant plinski aparat ecoTEC VU INT

Kondenzacijski uređaj za grijanje

Visokim stepenom iskoristivosti, te ekološkim načinom rada ovi će uređaji na minimum prostora pružiti veliku snagu za kompleksnije sisteme grijanja. Široko modulacijsko područje osigurat će savršenu prilagodbu rada aktualnoj potrebi za toplinom.

Zahvaljujući Aqua-kondens sistemu kondenzacijski efekt neće biti korišten samo kod grijanja, već i kod pripreme potrošne tople vode. U kombinaciji s odgovarajućim spremnikom za toplu vodu, za maksimalnu efikasnost u grijanju, ecoTEC plus uređaj će pružiti maksimalni komfor potrošne tople vode.

  • Automatska kontrola procesa izgaranja
  • Visokoučinkovita cirkulacijska crpka (klasa A)
  • Izmjenjivač topline od plemenitog čelika
  • Modulacijsko područje 20 do 100%
  • Razred energetske efikasnosti A
Kategorija:

Share this product

Što odlikuje kondenzacionu tehnologiju ?

Primjenom kondenzacione tehnologije moguće je ostvariti i do 17% uštede troškova grijanja u odnosu na konvencionalnu tehnologiju. Pored osnovne toplotne moći gasa zahvaljujući posebnom izmenjivaču toplote od plemenitog čelika koristi se dodatno i toplota vodene pare iz dimnih gasova. Tokom kondenzacionog procesa vodena para se hladi i pretvara u vodu i pri tom oslobađa dodatnu energiju. Kod konvencionalnih uređaja vodena para se neiskorišćeno gubi odvođenjem kroz dimovodnu cijev. Zato govorimo o kondenzacionoj tehnologiji i izuzetno visokom stepenu iskorištenosti od 110%. Kondenzacioni uređaji ujedno štite okolinu niskom emisijom štetnih gasova što je u skladu sa sve razvijenijom ekološkom svešću, ali i svjetskim zahtjevima i normama.

Vrhunska kondenzacijska tehnologija
Nova generacija visokoučinkovitog kondenzacijskog uređaja serije “plus” nadogradnja je serije “pro” za složenije zahtjeve sa širim rasponom učinka.

Vrhunska kondenzacijska tehnologija sa potpisom „Made in Germany“ objedinjuje pouzdanost i kvalitetu s prepoznatljivim Vaillant dizajnom, te jednostavnošću rukovanja. Zahvaljujući tzv. „ELGA“ funkciji, proces izgaranja je konstantno nadziran i kontroliran. Ukoliko je odstupanje veće od dozvoljenog, elektronika će samostalno korigirati dotok zraka ili plina, te na taj način osigurati maksimalni stepen učinkovitosti. ecoTEC plus cirko uređaji, popularno zvani bojleri, dobavljivi su u izvedbi od 11 kW do 35 kW, te posjeduju predpripremu za spajanje sa spremnicima za potrošnu toplu vodu. Spajanje sa spremnikom moguće je izvesti primjenom originalnih hidrauličkih pribora.

ecoTEC plus 12 do 35 kW: nadogradnja serije „pro“ za složenije zahtjeve zahvaljujući povećanom komforu potrošne tople vode kod tzv. „kombi“ uređaja, metalnim vratašcima na upravljačkoj ploči, osvjetljenom tekstualnom zaslonu, te „ELGA“ funkciji (automatski nadzor i mogućnost korekcije procesa izgaranja).

ecoTEC plus 46 i 65 kW: odlikuje se visokokvalitetnim izmjenjivačem topline, te zahvaljujući robusnosti idealan je kod rekonstrukcije postojećih kotlovnica polu-industrijskog segmenta. Vrhunska kondenzacijska tehnologija objedinjuje pouzdanost i kvalitetu s prepoznatljivim Vaillant dizajnom i jednostavnošću rukovanja.

ecoTEC plus 80 do 120 kW: iako je riječ o proširenju postojeće palete proizvoda ecoTEC plus, koncepcijski je riječ o drugačijem uređaju s posebno konstruiranim izmjenjivačem topline od plemenitog čelika kako bi se osigurala veća količina vode u sistemu grijanja.

Aqua-Power-Plus za optimalnu temperaturu tople vode

Osiguravanje dovoljne količine tople vode zahtijeva od uređaja za grijanje veći kapacitet nego što je potreban za grijanje. Zbog toga se često ugrađuje uređaj većeg učinka. Kao odgovor na ovo dizajniran je Aqua-Power-Plus sistem koji daje čak 21% veći kapacitet tokom potrošnje tople vode. To znači da možete uživati u optimalnoj količini tople vode s manjim učinkom uređaja za grijanje. Ovo može pomoći u smanjenju vašeg računa, kao i u očuvanju okoliša.

Termokompaktni modul s ELGA funkcijom

Nova generacija ecoTEC plus uređaja odlikuje se tzv. „ELGA“ funkcijom. Riječ je o osjetniku koji daje elektronici uređaja podatak kakva je smjesa zraka i plina potrebna za izgaranje. Ukoliko je odstupanje veće od dozvoljenog, elektronika će odraditi korekciju volumena zraka putem modulacije ventilatora ili putem količine plina preko plinske armature. Automatskom korekcijom procesa izgaranja postignut je još veći stepen učinkovitosti.

Do 720 kW učinka u nekoliko koraka

Kaskadnim povezivanjem maksimalno šest ecoTEC uređaja (120 kW) moguće je postići maksimalni učinak od 720 kW. U ponudi je originalni pribor koji ovakvu instalaciju čini vrlo jednostavnom, a uključuje samostojeće nosače (ako se montaža ne vrši na zid), zajedničke cijevi polaznog i povratnog voda grijanja, te zajedničku plinsku cijev. Sama hidraulička integracija uređaja je također jednostavna s obzirom na veliku količinu kotlovske vode od 24 litre. Primarni krug sistema završava s Vaillantovom hidrauličkom skretnicom ili pločastim izmjenjivačem topline. Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama, te maksimalnoj težini uređaja od 90 kg (120 kW), transport te postavljanje uređaja su vrlo jednostavni.

Jednostavno instaliranje i rukovanje

Dijagnostički sistem uređaja opremljen je programom „Pomoć prilikom instaliranja“ kako bi se prilikom puštanja u rad namjestili svi relevantni parametri uz niz „sigurnosnih funkcija“, te kako bi se osigurao besprijekoran rad. Korisnički meni na upravljačkoj ploči vrlo je jednostavan, te se kompletna dijagnostika vrši putem četiri tipke i velikog LC tekstualnog zaslona.

Proizvođač

Vaillant

Snaga uređaja

100kW, 11kW, 120kW, 20kW, 25kW, 30kW, 35kW, 47kW, 65kW, 80kW